13 Temmuz 2013 Cumartesi

Mısır yönetiminin, Ankara Büyükelçisi

Mısır, Türkiye'deki elçisini geri mi çağırdı?

Mısır yönetiminin, Ankara Büyükelçisi Abdehrahman Salahedir’i Kahire'ye çağırdığı öne sürülüyor.

İran medyası, “Türkiye, Mısır’ın içişlerine karışınca Mısır Türkiye'deki büyükelçisini geri çağırdı” diye yazdı.

FNA (Fars Haber Ajansı), Türk hükümetinin Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevden alınmasını “darbe olarak nitelemesi ve sürekli Mısır'ın iç işlerine müdahele nitelikli görüş ve beyanlarda bulunması Mısır-Türkiye ilişkilerini giderek çıkmaza sokuyor” iddiasında bulundu. Ankara-Kahire ilişkilerinin “gerginleşmesinden sonra iki ülke ilişkilerinin iyice gerildiğini gösteren yeni bir gelişme yaşandığını” yazan FNA, “Mısır Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı Sisi, Ankara yetkililerinin müdahaleci açıklamalarını sürdürmelerine” tepki göstererek “Mısır'ın Türkiye'deki büyükelçisini Kahire'ye çağırdı” dedi.

Sınırda 1 ölü

Sınırda gerginlik: 1 ölü

Sınırda gerginlik: 1 ölü

Genelkurmay, Suriye sınırında müdahale edilen kaçakçılardan birinin, bir güvenlik mensubunun silahını almaya çalıştığı sırada gerçekleşen arbede sonucu yaralandığı ve hayatını kaybettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye-Suriye hududunda, 1'nci Hudut Alay Komutanlığı Türkyurdu Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmek isteyen 200 kişilik kaçakçı grup, ellerinde koliler ve 300 civarında küçükbaş hayvan sürüsü ile birlikte, dün gece saat 20.10 sularında, hudut nöbetçileri tarafından tespit edildi.
Kaçakçılara "Dur" ihtarında bulunuldu. "Dur" ihtarına uymayan grubun, mayınlı sahada tel engellerini aşarak ilerlemeye devam etmesi üzerine hudut nöbetçileri, havaya uyarı ateşi açtı. Ateşle ikaza da uymayan kaçakçı grup, Türkiye'de bulunan Kıvırcık Köyü istikametine doğru ilerlemeye devam etti.

Dünyanın en cesur kızı' BM'de


'Dünyanın en cesur kızı' BM'de

'Dünyanın en cesur kızı' BM'de

Malala, "Teröristler, benim hedeflerimi ve isteklerimi değiştirebileceklerini düşündü. Hayatta bir şey değişmedi ancak şunun dışında: Zayıflık, korku ve umutsuzluk öldü, güç, cesaret ve tutku doğdu" ifadelerini kullandı.
ağır şekilde yaralanmasına rağmen çocukların eğitim hakkını savunmaya devam eden Malala, New York'ta da dünyadaki her çocuğun nitelikli eğitim hakkına kavuşmasını talep etti.
Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Malala'yı "dünyanın en cesur kızı" olarak nitelendirdi.

travesti